Scheikunde en Moleculair koken – Kookpoeders toepassen in het onderwijs

Scheikunde en Moleculair koken – Kookpoeders toepassen in het onderwijs

Kookpoeders in het onderwijs. Jawel, onze kookkunsten worden steeds vaker toegepast op scholen om scheikunde te doceren. Een praktijk les waarbij zowel het plezier van de moleculaire koken alsook de theoretisch onderbouwing bij elkaar komen. Met hulp van het Beatrix College hebben wij de volgende les voor VWO 4 – PO Alginaat beschikbaar mogen maken.

Onze dank gaat uit naar het Beatrix College die de les-opzet gemaakt heeft:

 

Download de PDF met lesmateriaal

 

Na vorig jaar jullie Alginaat succesvol te hebben ingezet willen we een volgende stap maken.

We gaan weer hetzelfde alginaat project met onze lln. doen, o.a. “medicijnafgifte” van alginaat bolletjes met E124 kleurstof.

Onze leerlingen. Mogen aan het einde van het alginaat project zelf smaakvolle recepten bedenken voor hun eigen bolletjes/kaviaar.

 

Kookpoeders toepassen in de les

Terug naar blog

Reactie plaatsen